Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Γαλλία: Εκκενώνεται την αυγή η "Ζούγκλα" του Καλαί

Σήμερα Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, την αυγή περίπου 7.000 μετανάστες θα αφήσουν τη "ζούγκλα" του Καλαί, μια από τις πιο διάσημες παραγκουπόλεις στη Γαλλική Δημοκρατία. Αναμένεται να μεταφερθούν σε διάφορα κέντρα υποδοχής που είναι εγκατεστημένα στις γαλλικές περιφέρειες.


Οι γαλλικές αρχές θα ξεκινήσουν τις εργασίες για τη διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί, μία από τις μεγαλύτερες "φτωχογειτονιές" σε όλη τη Γαλλία.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (OFII) περιφέρονταν στο στρατόπεδο, από το Σάββατο (22 Οκτωβρίου) για ενημερώνουν τους επιβάτες για την επικείμενη εκκένωση και τη νέα κατοικία τους, προκειμένου να τους πείσουν να φύγουν. Η διαδικασία του έργου εκκένωσης του στρατοπέδου, θα τραβήξει επί μακρόν καθώς φιλοξενεί περίπου 8100 μετανάστες.

"Πολλοί μετανάστες δεν γνωρίζουν ότι το στρατόπεδο θα "ισοπεδωθεί" τις επόμενες ημέρες", αναφέρει η Gael, εθελόντρια του συλλόγου που υποστηρίζει τους μετανάστες, της Ουτοπία 56 (σωματείο εθελοντών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin