Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Στον ιταλικό νότο, οι ντόπιοι πεινούν περισσότερο από τους ξένους

«Οι Ιταλοί που μας ζητούν βοήθεια λόγω της φτώχειας στην οποία βρίσκονται στις νότιες περιφέρειες της χώρας είναι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς», υπογραμμίζει η καθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas στην ετήσια έκθεσή της, η οποία παρουσιάσθηκε σήμερα.


 Πιο αναλυτικά, στα κέντρα βοήθειας της Caritas, τα οποία παρέχουν κυρίως τροφή, φάρμακα και ρουχισμό, σε πανιταλικό επίπεδο απευθύνονται κυρίως ξένοι σε ποσοστό 57,2%.

 Όμως σε ό,τι αφορά τον νότο της χώρας (σε περιοχές που περιλαμβάνουν μεγάλες πόλεις όπως το Παλέρμο, τη Νάπολη και το Μπάρι) τα δεδομένα αλλάζουν: το 66,6% των ανθρώπων που μπαίνει σε ένα κέντρο Caritas για να ζητήσει βοήθεια έχει την ιταλική υπηκοότητα.

 Συνολικά σε όλη την Ιταλία τα κέντρα παροχής βοήθειας της καθολικής αυτής οργάνωσης είναι 1.649. Κατά κύριο λόγο, οι πολίτες που ζητούν στήριξη έχουν οικονομικά προβλήματα (σε ποσοστό 76,9%), έχουν χάσει την δουλειά τους (57,2%) ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν κατοικία (25%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin