Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Βιβλικές καταστροφές στην Αϊτή από τον φονικό τυφώνα Μάθιου

Αν και η ταχύτητα των ανέμων έχει μειωθεί και ο τυφώνας αναμένεται να υποβιβαστεί σε κλίμακα, περίπου 877 άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αϊτή, ενώ τουλάχιστον 2.000.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο από τις απομακρυσμένες περιοχές με τις οποίες κάθε επικοινωνία έχει χαθεί μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα. Παραθαλάσσια χωριά ισοπεδώθηκαν από τα κύματα που προκάλεσε ο τυφώνας. Οι αρχές σε τουλάχιστον 3 πόλεις έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς, μεταξύ αυτών το χωριό Σαντάλ, όπου 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως όταν δέντρα καταπλάκωσαν τα σπίτια τους. Είκοσι επιπλέον άνθρωποι αγνοούνται.

"Ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι και το ισοπέδωσε, ολόκληρο το σπίτι έπεσε πάνω μας. Δεν μπορούσα να βγω έξω" δήλωσε ο οδηγός Ζαν Πιερ Ζαν-Ντονάλ, ηλικίας 27 ετών, που παντρεύτηκε πριν από ένα χρόνο.

"Άνθρωποι ήρθαν να σηκώσουν τα χαλάσματα και τότε ακριβώς είδα τη γυναίκα μου που σκοτώθηκε εκεί ακριβώς" είπε ο Ζαν Ντονάλ, ενώ η μικρότερη κόρη του που ήταν στο πλευρό του έλεγε κλαίγοντας "μανούλα".

Δεκάδες επιπλέον άνθρωποι αγνοούνται, πολλοί στην περιοχή Γκραντάνς στο βόρειο τμήμα της χώρας.
 [capital.gr]
8/10/16
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin