Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Το 89% των Αυστριακών δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς

Στη συντριπτική πλειονότητά τους, σε ποσοστό 89% - το υψηλότερο από ποτέ - οι Αυστριακοί δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς τους, καταγράφει δημοσκόπηση.
Η έρευνα, η οποία καταγράφει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και τους εκφραστές της, πραγματοποιείται τακτικά, κάθε χρόνο από το 2011 και μετά, για λογαριασμό της Πρωτοβουλίας «Πλειοψηφικό σύστημα και μεταρρύθμιση στη δημοκρατία», στην οποία δραστηριοποιούνται αρκετοί γνωστοί Αυστριακοί πρώην πολιτικοί, προερχόμενοι κυρίως από το συγκυβερνών - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Κατά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, επίσης υψηλό (82%) είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων στην έρευνα που δεν έχουν εμπιστοσύνη γενικά στην πολιτική, στην κυβέρνηση και στα κόμματα, ποσοστό που είναι επίσης το υψηλότερο που έχει ποτέ καταγραφεί: το 2015 ανήλθε στο 78%, έναν χρόνο νωρίτερα στο 67%, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά χαμηλότερο.
 naftemporiki.gr
20/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin