Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στη Βόρεια Καρολίνα

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα σήμερα τα ξημερώματα όταν πυροβολήθηκε θανάσιμα στη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο εικοσιτετράωρο για το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί « λάθος» άνθρωπος από αστυνομικά πυρά.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτ, Κερ Πούτνεϊ, ανακοίνωσε τον θάνατο χωρίς να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού. Εκπρόσωποι των αρχών της πόλης ανακοίνωσαν πως στο τραγικό περιστατικό δεν εμπλέκεται αστυνομικός και αφορά επεισόδιο με πολίτες.

Στους δρόμους του Σάρλοτ εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας, που κατέληξε με τον θανάσιμο πυροβολισμό «λάθος» ανθρώπου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ακολούθησαν διαδηλώσεις στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας και στη συνέχεια βίαιες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, 12 εκ των οποίων τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Ο 43χρονος Κιθ Σκοτ έπεσε νεκρός από επίσης μαύρη αστυνομικό, η οποία - σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας - νόμιζε ότι επρόκειτο για καταζητούμενο.
 zougla.gr
22/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin