Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσικό ΥΠΕΞ:“Η άρνηση των ΗΠΑ να συνεργαστούν για την Συρία είναι δώρο στους τρομοκράτες“

"Η Ουάσιγκτον θα κάνει το καλύτερο δώρο στους τρομοκράτες αν  πραγματοποιήσει τις απειλές της ότι θα διακόψει την συνεργασία με τη Ρωσία στο θέμα της Συρίας", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Εάν οι απειλές που εκπορεύονται από την Ουάσινγκτον περί διακοπής της συνεργασίας,  μετατραπούν σε κατηγορηματικές αποφάσεις, τότε δεν θα υπάρχει αμφιβολία για το ότι ο Λευκός Οίκος  πήρε υπό την προστασία του τους μαχητές και στην οδό της τρομοκρατίας θα γίνει μεγάλη γιορτή», έγραψε η ρωσίδα διπλωμάτης στο χρονολόγιό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Με  τον τρόπο αυτό η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών σχολίασε την δήλωση της μονίμου εκπρόσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ, η οποία χαρακτήρισε  τις ενέργειες της Συρίας και της Ρωσίας  «δώρο» στους μαχητές του ‘'Ισλαμικού Κράτους'' (ISIS) και του «Τζεμπχάτ Αλ Νόυσρα  (Μετώπου αλ Νούσρα) (και οι δύο οργανώσεις έχουν τεθεί εκτός νόμους στην Ρωσία).

Η Ζαχάροβα, υπογράμμισε ότι" η Ουάσιγκτον για  ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αρνείτο  στην ουσία ότι υπάρχουν τρομοκράτες στη Συρία". 

«Ο κόσμος έμαθε για το ‘'Ισλαμικό Κράτος και το Λεβάντε'' και τις άλλες  εξτρεμιστικές οργανώσεις από τους ρώσους εκπροσώπους. Τώρα οι αμερικανοί εμπειρογνώμονες  χρησιμοποιούν παντού τις ονομασίες αυτές  και επιπλέον κατηγορούν την Ρωσία ότι πάιζει με τους τρομοκράτες», επεσήμανε η ρωσίδα  διπλωμάτης.
Πηγή: www.ria.ru, greece-russia2016.gr
30/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin