Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Συρία: Αποφυλακίζονται πολιτικοί κρατούμενοι

Την αποφυλάκιση 169 πολιτικών κρατουμένων άρχισε το καθεστώς της Συρίας σε αντάλλαγμα για την επιστροφή των σορών των πέντε Ρώσων στρατιωτών που επέβαιναν στο ελικόπτερο που καταρρίφθηκε τον Αύγουστο, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος που εκπροσωπεί αρκετούς από τους κρατούμενους.

«Την Τρίτη, 50 κρατούμενοι, ανάμεσα τους επτά γυναίκες, απελευθερώθηκαν από την φυλακή Άντρα (στην επαρχία της Δαμασκού) και 84 ακόμη από την φυλακή στη Χάμα», δήλωσε ο Μισέλ Σαμά, σε τηλεφωνική επικοινωνία από την Γερμανία.

«Επιπρόσθετα, 31 ακόμη κρατούμενοι στην φυλακή στην Χομς πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται να αποφυλακιστούν, χωρίς αυτό να έχει συμβεί ακόμη. Τέσσερις ακόμη που κρατούνται σε άλλες φυλακές πρόκειται να αποφυλακιστούν», προσέθεσε.

Οι εν λόγω κρατούμενοι κατηγορούνται για «τρομοκρατία», όρο που χρησιμοποιεί το καθεστώς της Δαμασκού για να χαρακτηρίσει όλους τους αντιπάλους του.
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin