Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Δραματική μείωση του τουρισμού τον Αύγουστο στη Χίο - Εφυγαν και οι Τούρκοι που έρχονταν

Αμείωτη συνεχίστηκε και τον Αύγουστο, τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, η μείωση της τουριστικής κίνησης εξωτερικού προς τη Χίο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου του νησιού η μείωση στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν της τάξης του 76,32%.

Συγκεκριμένα έφτασαν 431 επιβάτες, έναντι 1820 πέρυσι. Μειωμένη ήταν και η κίνηση αεροσκαφών πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό στη Χίο. Όλο τον Αύγουστο υπήρξαν μόλις 20 πτήσεις, έναντι 52 πέρυσι.Μείωση της τάξης του 61,54%.

Και μείωση αφίξεων Τούρκων

Μετά τη μείωση αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Λέσβο κατά 42% σε σχέση με πέρυσι στη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου που ανακοινώθηκε πριν τρεις μέρες, «κατρακύλα» διαπιστώθηκε και στις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στη Χίο τον μήνα Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο έφτασαν στη Χίο μέσω Τσεσμέ 11.446 Τούρκοι επισκέπτες, ενώ τον Αύγουστο του 2015 είχαν φτάσει 16.520. Απώλεια δηλαδή 5.074 επισκεπτών ή 30,71%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin