Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κύπρος μπορεί να διαθέσει τα λιμάνια της στη Ρωσία για επιχειρήσεις διάσωσης

Σε περίπτωση δυσάρεστων εξελίξεων όσον αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η Κύπρος μπορεί να παραχωρήσει στην Ρωσική Ομοσπονδία το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα λιμάνια της και τα αεροδρόμια της για επιχειρήσεις διάσωσης, όπως για παράδειγμα είναι η απομάκρυνση ρώσων πολιτών, ενώ Μόσχα και Λευκωσία εξετάζουν το ενδεχόμενο μια τέτοιας συμφωνίας, δήλωσε ο πρέσβης της Κύπρου στην Ρωσική Ομοσπονδία Γιώργος Κασουλίδης .

«Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συνομιλίες αναφορικά με την συμφωνία συνεργασίας σε περίπτωση  διεξαγωγής επιχειρήσεων ανθρωπιστικού περιεχομένου, όπως για παράδειγμα είναι η απομάκρυνση πολιτών μέσω λιμανιών και αεροδρομίων σε περίπτωση δυσάρεστων καταστάσεων στην Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Κύπριος πρέσβης στους δημοσιογράφους.  

Γενικά, όπως είπε, η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κύπρος  συνεργάζονται στο ζήτημα ανανέωσης στρατιωτικής τεχνολογίας  ρωσικής προέλευσης που χρησιμοποιείται στην Κύπρο.

«Σχεδόν, όλα τα πολεμοφόδια στην Κύπρο είναι ρωσικής προέλευσης και αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμαστε διαρκώς στους τομείς της τεχνικής υποστήριξης, των επισκευών και συντήρησης της στρατιωτικής τεχνολογίας. Επίσης, στα κυπριακά λιμάνια  ελλιμενίζονται  ρωσικά πολεμικά πλοία, ώστε να ξεκουραστούν τα πληρώματα τους και να ανανεώσουν  τα προμήθειες τους σε τρόφιμα», είπε ο κύπριος πρέσβης.
Πηγή:  : www.ria.ru, greece-russia2016.gr
28/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin