Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κομισιόν: Δεν θα γίνουν εκπτώσεις στο θέμα της Βίζα απο την ΕΕ

Δεν θα γίνουν υποχωρήσεις προς την Τουρκία για το θέμα της Βίζα και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένα σενάριο καταστροφής, σύμφωνα με την Κομισιόν, μετά και τα τελευταία σχόλια για το θέμα της Βίζα από την τουρκική πλευρά.


Η Κομισιόν απορρίπτει όλα τα υπόλοιπα σενάρια, ως θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφής που δεν έχουν καμία βάση, επιμένοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Κληθείς να απαντήσει αν θα υπάρχει χαλάρωση για τα κριτήρια με βάση θα αποδοθεί στην Τουρκία η απελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, για πολλοστή φορά επιβεβαίωσε ότι “όχι, δεν θα υπάρξει τίποτα τέτοιο”, σημειώνοντας πως “υπάρχει μια συμφωνία που απαιτεί απόδοση και υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές - εμείς κάνουμε ό,τι μας αφορά και η Τουρκία θα εφαρμόσει το δικό της κομμάτι της συμφωνία”.

Τόνισε δε ότι “δεν συμμερίζομαι τις δηλώσεις, τον πανικό, τις θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια καταστροφής”.

“Εμείς, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος (της Κομισιόν) είπε θέλουμε να γίνουν όλα σωστά, προφανώς χρειάζεται κι άλλος χρόνος για την εκπλήρωση όλων των κριτηρίων - κοινώς προτιμούμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, όχι μισοάδειο”.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
15/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin