Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Βενεζουέλα: Καθυστερεί η αποπομπή Μαδούρο

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 τοποθέτησε την πιθανή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αποπομπή του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η κυβέρνηση θα μείνει στα χέρια του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας μέχρι το 2019.

Ο κ. Μαδούρο εξελέγη τον Μάρτιο του 2013 και, σε περίπτωση που το δημοψήφισμα διεξαχθεί μετά τις 10 Ιανουαρίου 2017, ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής, κατηγορούμενος και ως λαϊκιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας, ακόμη και αν απομακρυνθεί, θα αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρό του, Αριστόμπουλο Ιστουρίς μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές.

Η ενιαία αντιπολίτευση Κέντρου - Κεντροαριστεράς - Κεντροδεξιάς κατηγόρησε την ΚΕΕ ότι κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει το δημοψήφισμα και ότι αποτελείται από πολιτικούς συμμάχους του προέδρου της Βενεζουέλας.

Η ΚΕΕ σημείωσε ότι η αντιπολίτευση (Στρογγυλή Τράπεζα της Δημοκρατικής Ενότητας) πρέπει να συλλέξει τις υπογραφές του 20% των ψηφοφόρων σε κάθε μία από τις περιφέρειες της Βενεζουέλας ξεχωριστά και όχι απλώς σε πανεθνικό επίπεδο.

Η συλλογή των υπογραφών θα πρέπει να γίνει εντός του τριημέρου από τις 26 έως και τις 28 Οκτωβρίου.
 elzoni.gr
23/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin