Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΥΣΚ: ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΕΕ

Την έναρξη το συντομότερο δυνατό των διαπραγματεύσεων σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Τουσκ συναντήθηκε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι η οποία από την πλευρά της ζήτησε χρόνο για να προετοιμαστεί για τις διαπραγματεύσεις, εκτιμώντας ότι η ΕΕ κατανοεί την ανάγκη αυτή.

Ο «στόχος μας (είναι) να εγκαθιδρύσουμε τις πιο στενές δυνατές σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας. Το μπαλάκι (βρίσκεται) στο γήπεδο της Βρετανίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Προς το συμφέρον όλων (είναι) να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό» έγραψε ο Τουσκ στο Twitter.

Η Τερέζα Μέι έχει πει ότι η Βρετανία δεν θα επικαλεστεί φέτος το Άρθρο 50 με το οποίο ξεκινάει επισήμως η διαδικασία των συνομιλιών για την αποχώρηση μιας χώρας από την ΕΕ προκειμένου να δώσει χρόνο στην κυβέρνησή της να προετοιμαστεί.

Αυτό επανέλαβε και στον Τουσκ, εκτιμώντας ότι ΕΕ κατανοεί την ανάγκη της να πάρει χρόνο για να υιοθετήσει μια διαπραγματευτική στάση προτού ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Μέι είπε επίσης στον Τουσκ ότι η Βρετανία θα είναι ένας «ισχυρός παίκτης» για όσο παραμείνει στην ΕΕ και ότι θα συνεχίσει να τηρεί αυστηρή στάση όσον αφορά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τη δράση της στη γειτονική Ουκρανία.
 elzoni.gr
12/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin