Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Γερμανία: Αύξηση ρεκόρ του AfD. Εφτασε το 16% σε εθνικό επίπεδο

Το AfD, ένα κόμμα του οποίου οι βουλευτές έχουν ακροδεξιές διασυνδέσεις και επικεφαλής ψηφοδελτίων του πουλάνε νεοναζιστικά παράσημα, συνεχίζει την ανοδική του πορεία, γράφει το Spiegel.

Το ακροδεξιό-λαϊκιστικό και ξενοφοβικό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" λαμβάνει το υψηλότερο μέχρι σήμερα ποσοστό σε εθνικό επίπεδο (16%), σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest, η οποία έγινε για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. Εάν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, το κόμμα αυτό θα έπαιρνε 2% περισσότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση -στις αρχές Σεπτεμβρίου- του ίδιου δικτύου. Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις άλλων Ινστιτούτων, η δύναμη του AfD κυμαίνεται μεταξύ 12,5 και 15%.

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή το χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το σοσιαλδημοκρατικό (SPD) συνεχίζουν να έχουν καθοδική τροχιά. Το μεν CDU θα έπεφτε στο 32% το δε SPD στο 22%. Αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνουν πλέον της εμπιστοσύνης μόνο του 54% των ψηφοφόρων και η βιωσιμότητά τους ακροβατεί επί "ξυρού ακμής". Σημειώνεται ότι το 2013 βρισκόταν 67,2%.

Οι Πράσινοι θα ελάμβαναν 12% (δηλαδή +1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD), η Αριστερά 8% (-1%) και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6% (+1%). Εν τούτοις, επισημαίνεται ότι οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων βρίσκονται κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 1,4 έως 3,1%. Η δημοσκόπηση έγινε μετά τις τοπικές εκλογές του Βερολίνου.
 capital.gr
23/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin