Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Tουρκικό ΥΠΕΞ: Δημαγωγός ο Παυλόπουλος

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την ποντιακή γενοκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρ. Παυλόπουλος από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο κάλεσε την Τουρκία "να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη για τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού".

"Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις πολιτικές αφομοίωσης και της απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων από την ίδρυση της δικής τους χώρας" αναφέρει η Άγκυρα για τα ελληνικά κόμματα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για δημαγωγία του κ. Παυλόπουλου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική κυβέρνηση, οι δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου "υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών".

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες Παυλόπουλου ότι η Τουρκία κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και υποστηρίζει ότι η λειτουργία δεν κατέστη δυνατή "λόγω εργασιών συντήρησης".
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin