Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

NATO: Η συμμετοχή της Τουρκίας δεν τίθεται εν αμφιβόλω

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του NATO μία μέρα μετά τη συνάντηση Putin-Erdogan, σπεύδει να τονίσει πως "Δεν αμφισβητείται η θέση της Τουρκίας" στη συμμαχία, και πως το ΝΑΤΟ προσδοκά τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Τουρκίας και η χώρα μπορεί να στηρίζεται στη στήριξη και την αλληλεγγύη της Συμμαχίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το NATO "λειτουργεί στο πλαίσιο της ελευθερίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου".

Η δήλωση έρχεται σε ιδιαίτερα καίρια στιγμή, μετά από σκληρές δηλώσεις του Erdogan με σαφείς αιχμές για τη Δύση, αλλά και τις ευθείες βολές Cavusoglu που είπε νωρίτερα σήμερα πως "αν η Δύση χάσει την Τουρκία, θα οφείλεται σε δικά της σφάλματα".

Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή Erdogan να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο σε μία προσπάθεια αναθέρμανσης της σχέσης των δύο χωρών -που είχαν ψυχρανθεί σε ακρότατο βαθμό μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού- στέλνοντας ουσιαστικά μία σαφή προειδοποίηση προς τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin