Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Γερμανία: Ερευνες σε σπίτια υπόπτων στρατολόγων του ISIS

Έρευνες στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τριών προσώπων, που φέρονται ότι προσπαθούσαν να στρατολογήσουν υποστηρικτές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, πραγματοποίησε την Τετάρτη η γερμανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι αστυνομικοί δεν έκαναν συλλήψεις. Ο ένας από τους υπόπτους φέρεται ότι παρείχε οικονομική και επιμελητειακή βοήθεια στους τζιχαντιστές, είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες έγιναν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Κάτω Σαξονία.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ερευνήθηκαν σπίτια και χώροι εργασίας στις πόλεις Ντούισμπουργκ, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ και Χίλντεσχαϊμ.

"Οι τρεις ύποπτοι πιστεύεται ότι είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν μέλη και υποστηρικτές για την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015", συνέχισε η εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι δεν θα δοθούν άλλες πληροφορίες γιατί η έρευνα συνεχίζεται.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εξάλλου ότι την Τετάρτη συνελήφθη ένας ύποπτος που φέρεται ότι σχετίζεται με τον 24χρονο Σύρο πρόσφυγα για τον οποίο οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε μια επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin