Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Πυρκαγιά καίει σπίτια στο κέντρο της Λευκάδας

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Λευκάδας και ήδη έχει καταστρέψει τέσσερα παραδοσιακά, ξύλινα σπίτια.


Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.
Πηγή: ΑΠΕ
--

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί ήδη έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια στην παλιά πόλη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σχεδόν από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Από αέρος συμμετέχει το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικος της Λευκάδας, «η περιοχή έχει ήδη εκκενωθεί, με τους κατοίκους να ρίχνονται στις φλόγες προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμη Γεωργακόπουλο, «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα που απειλεί την παραδοσιακή νοτιοδυτική παλιά πόλη της Λευκάδας, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα απομάκρυνσης των κατοίκων».
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin