Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησε πάλι να παράγει πλουτώνιο - Συνεχίζει τις πυρηνικές δοκιμές

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ξανάρχισε την παραγωγή πλουτωνίου προχωρώντας στην επανεπεξεργασία εξαντλημένων ράβδων πυρηνικών καυσίμων.

Επιπρόσθετα θα συνεχίσει τις πυρηνικές δοκιμές της «όσο συνεχίζονται οι απειλές από τις ΗΠΑ», σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Το Ινστιτούτο Ατομικής Ενέργειας της Βόρειας Κορέας, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Γιονγκμπιόν, ανέφερε επίσης στο πρακτορείο ότι, όπως ήταν "προγραμματισμένο", έχει παραχθεί ουράνιο υψηλού βαθμού εμπλουτισμού (καθαρό ουράνιο) το οποίο είναι απαραίτητο για τα πυρηνικά όπλα και για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

«Επανεπεξεργαστήκαμε εξαντλημένες ράβδους πυρηνικών καυσίμων που αφαιρέσαμε από έναν αντιδραστήρα γραφίτη» εξήγησε το Ινστιτούτο απαντώντας γραπτώς στα ερωτήματα που του έθεσε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Kyodo, το Ινστιτούτο δεν διευκρίνισε την ποσότητα του πλουτωνίου ή του εμπλουτισμένου ουρανίου που έχει παραχθεί.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin