Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες

Νέο σοκ έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε χθες στην κεντρική Ιταλία, στοιχίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν αγνοούμενους.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακκούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4 χλμ.

Ο σεισμός όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι.

Μάλιστα, ο Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος της πόλης Αματρίτσε που χτυπήθηκε άγρια από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δήλωσε σε ιταλικό ραδιόφωνο ότι «η πόλη δεν υπάρχει πια».

Όπως ανέφερε, η πόλη χρειάζεται άμεση βοήθεια από τις Αρχές καθώς έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. «Έπεσαν οι αρχαίες πόρτες. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας», είπε στο Radi Rai. «Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τις Αρχές. Η πόλη δεν υπάρχει πια», πρόσθεσε και συνέχισε: «Έγινε μια κατολίσθηση και η γέφυρα μπορεί να καταρρεύσει».

Ο σεισμός διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα, έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.



Διαβεβαιώσεις Ρέντσι

Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, με το οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες την κεντρική Ιταλία.

«Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλυτερό της πρόσωπό», πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι, ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωες σκάβοντας στα συντρίμμια», δήλωσε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αργά το απόγευμα θα επισκεφθεί τις περιοχές που επληγησαν από τον εγκέλαδο.
  elzoni.gr
25/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin