Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ξεκάθαρο όχι Γιούνκερ στην αυστριακή πρόταση για Τουρκία

«Δε νομίζω ότι θα βοηθούσε να διακόψουμε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι θα ήταν «σοβαρό λάθος εξωτερικής πολιτικής» εάν η Ε.Ε. δώσει στην Άγκυρα την εντύπωση ότι δεν πρόκειται ποτέ να την δεχτεί στις τάξεις της.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν συμπλήρωσε ότι ούτως ή άλλως τέτοιες αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο ομόφωνα από τους αρχηγούς των 28 κρατών-μελών, τονίζοντας ότι η πρόταση της Αυστρίας δεν απολαμβάνει τόσο ευρεία στήριξη.

«Δεν βλέπω τέτοια διάθεση ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη», είπε, σε συνέντευξη στο γερμανικό δίκτυο ARD, που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο κ. Γιούνκερ παραδέχτηκε πως η Τουρκία έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της έως ότου να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπό την παρούσα κατάσταση, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε.», είπε ξεκάθαρα, προειδοποιώντας δε ότι η προσπάθεια ένταξης θα τερματιζόταν εάν η Άγκυρα αποφάσιζε να επαναφέρει την θανατική ποινή, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Αυτό θα οδηγούσε σε άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεις», αποσαφήνισε...
  ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy
4/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin