Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Στην Άγκυρα ο Ακιντζί για να συζητήσει θέμα εγγυήσεων

Χρειάζονται ψύχραιμες προσεγγίσεις αυτό το διάστημα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι εφικτή μια ενωμένη ομοσπονδιακή δομή, διζωνική, δικοινοτική που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα και οι δύο πλευρές στην Κύπρο θα διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους και θα μπορούν να ζήσουν με ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια.

 Αναχωρώντας χθες το βράδυ από τα κατεχόμενα για την Άγκυρα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι η συνάντησή του σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο πραγματοποιείται κατόπιν δικού του αιτήματος και θα αφορά το θέμα των εγγυήσεων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι αναμένουν πως η ε/κ πλευρά το τελευταίο τετράμηνο του 2016 θα αφήσει στην άκρη δηλώσεις τύπου “δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι εγγυήσεις”, “αν δεν επιστραφεί το τάδε μέρος δεν μπορεί να υπάρξει λύση”, “το φυσικό αέριο είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα, κανείς δεν μπορεί να επέμβει”.

Αυτές οι δηλώσεις δεν μπορούν να δημιουργήσουν τίποτε άλλο παρά να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα, πρόσθεσε.

 “Χρειαζόμαστε αυτό το διάστημα ψύχραιμες προσεγγίσεις. Σε μια περίοδο με τόσες δυσκολίες, σε μια περιοχή όπου έχουμε πνιγεί στο αίμα και στα δάκρυα, είναι εφικτή μια διζωνική, δικοινοτική ενωμένη ομοσπονδιακή δομή, προστατεύοντας και οι δύο πλευρές στην Κύπρο τα δικαιώματά τους, βασισμένη στην πολιτική ισότητα, όπου θα μπορούμε να ζούμε με ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια. Αρκεί να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια λογική και ρεαλιστική γραμμή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin