Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Οικονομία υπό κατάρρευση, ενώ η κόντρα συνεχίζεται

Με πόλεμο δηλώσεων σχετικά με τη διαπραγμάτευση και τον χειρισμό των κρίσιμων ζητημάτων απέναντι στους δανειστές συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η οικονομία της Ελλάδας συρρικώνενται όλο και περισσότερο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν και γίνονται γνωστά με το… σταγονόμετρο, οι δυνατότητες ρευστότητας εξανεμίζονται.

Έτσι, παρά τη διαρκή επιβολή νέων φόρων που πλήττουν τους πολίτες, τα έσοδα μειώνονται, δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για «τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα για τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με αναφορές, τα καθαρά έσοδα τον Ιούλιο ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, αντί 5,3 δισ. που ήταν ο στόχος, παρουσιάζοντας απόκλιση της τάξης του 9,5%.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ., τονίζοντας πως «παρά την κυβερνητική φοροκαταιγίδα και την αυξημένη παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους, τα καθαρά έσοδα του Ιουλίου φαίνεται να υστερούν σημαντικά από τους στόχους».

Παράλληλα, η Ν.Δ. επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ότι «το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Άμεση ήταν η απάντηση από κύκλους του Μαξίμου που κατηγορούσαν τη Ν.Δ. ότι πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία.

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ως κυβέρνηση υπέγραφε λευκά χαρτιά για να κάνει σήμερα «τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

«Η Νέα Δημοκρατία που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον "ξαφνικό θάνατο" του ΕΚΑΣ, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και τη δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δεν διαπραγματεύτηκε"», αναφέρουν, ειδικότερα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.
 elzoni.gr
4/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin