Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Οι Ταλιμπάν απειλούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ στο Αφγανιστάν

Την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, στην οποία έχουν καταφύγει χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τις μάχες, απειλούν πλέον να καταλάβουν οι Ταλιμπάν, που έχουν εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση στο νότιο Αφγανιστάν.

Η προέλαση των ισλαμιστών ανταρτών, δέκα ημέρες μετά από την έναρξη της επίθεσής τους, προκαλεί έντονους φόβους σε τοπικούς αξιωματούχους ότι οι Ταλιμπάν θα καταφέρουν να καταλάβουν τη Λασκάρ Γκα, όπως είχαν κάνει και στην περίπτωση της Κουντούζ, τον Οκτώβριο του 2015.

Οι ισλαμιστές μαχητές είχαν κρατήσει την πρωτεύουσα της ομώνυμης βόρειας επαρχίας για δύο εβδομάδες, εξέλιξη δίχως προηγούμενο τα 14 χρόνια του πολέμου.

«Η κατάσταση είναι πράγματι σοβαρή στη Χελμάντ, βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες σε πολλές περιοχές», παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο στρατηγός Μοχάμαντ Χαμπίμπ Χεσάρι, επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού που δρουν στην επαρχία.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin