Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

John Kerry : Οι ΗΠΑ θα παρέμβουν προς Τουρκία υπέρ της ΕΕ αν υπάρξει πρόβλημα

Αν η Τουρκία και ο Ερντογάν δεν συνετιστούν και θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή ή δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα στην ΕΕ, τότε οι ΗΠΑ θα επέμβουν υπέρ της ΕΕ.

Αυτό ήταν και η βασική διαβεβαίωση Κέρι προς τους 28 Υπουργούς Εξωτερικών, τα κράτη μέλη και την Κομισιόν κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές και Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Στο ΚΥΠΕ μεταφέρθηκε η φράση: “αν ο Ερντογάν δεν ηρεμήσει και μας δημιουργεί προβλήματα, θα βάλουμε τους Αμερικάνους να καθαρίσουν” - φράση που αποτυπώνει την πραγματική ισορροπία δυνάμεων και την πραγματική ιεράρχηση των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο ΚΥΠΕ, η ΕΕ, εκτιμά ότι η βασικότερη πιθανότητα είναι ο Ερντογάν να εκμεταλλευτεί για μια παρατεταμένη περίοδο τη δημοφιλία του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, να εκκαθαρίσει πλήρως το κράτος και το στρατό και αναδειχθεί σε απόλυτο κυρίαρχο...
  Πηγή : ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin