Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Fethullah Gülen: Προσβολή τα περί ανάμειξης στο πραξικόπημα

Αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σε δήλωση από την Πενσυλβανία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζει αυτοεξόριστος, ο μουσουλμάνος κληρικός τόνισε ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Γκιουλέν τόνισε ότι ο ίδιος υπέφερε από πολλαπλά στρατιωτικά πραξικοπήματα και θεωρεί ιδιαίτερα προσβλητικό να του καταλογίζεται σχέση με μία τέτοια προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Έρντογαν είχε κατηγορήσει από την πρώτη στιγμή τους υποστηρικτές του Γκιουλέν στον στρατό ως τους υπαίτιους του πραξικοπήματος.

Η Άγκυρα καταλογίζει στον Γκιουλέν την προσπάθεια δημιουργίας μίας παράλληλης διοικητικής δομής στην Τουρκία από υποστηρικτές του στην αστυνομία, στο δικαστικό σύστημα, στα μέσα ενημέρωσης και στις ένοπλες δυνάμεις.

Ήδη, στην επιχείρηση ξεκαθαρίσματος που έχει αρχίσει από τις τουρκικές Αρχές, έχουν απομακρυνθεί 2.745 δικαστές από τα καθήκοντά τους.

  • ΗΠΑ: Δεν έλαβαν αίτημα έκδοσης
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει οποιοδήποτε αίτημα για έκδοση του μουσουλμάνου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος διαμένει εδώ και χρόνια στη χώρα, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Ο κ. Κέρι εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι θα ακολουθηθεί η συνταγματική διαδικασία για όσους βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.
Ντίνος Φοινικαρίδης, Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ
  [riknews.com.cy]
16/7/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin