Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Brexit: Ομαλή μετάβαση βλέπει ο Ομπάμα

«Πολλά ερωτήματα» για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης εγείρει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξή του στους Financial Times, εξέφρασε τη «βεβαιότητα» ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν σε ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα μετά το Brexit.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ειδική σχέση ΗΠΑ και Βρετανίας θα αντέξει.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανός πρόεδρος προσήλθε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, για το οποίο εμφανίστηκε βέβαιος ότι Βρετανία θα παραμείνει ένα από «τα πιο ικανά μέλη του ΝΑΤΟ σε αμυντικό επίπεδο».

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβεβαίωσης από το ΝΑΤΟ της υποστήριξης της συμμαχίας σε κάθε κράτος-μέλος της, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και ενίσχυσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
  elzoni.gr
8/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin