Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΥΠΕΞ Κύπρου: Τα τεκταινόμενα στη Τουρκία να προβληματήσουν τους Τουρκοκύπριους

Τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα τους Τουρκοκύπριους, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Κασουλίδης σημείωσε ότι οι τουρκοκύπριοι πρέπει να επιλέξουν, είτε να παραμείνουν διαιρεμένοι κάτω από το ασφυκτικό κεφαλοκλείδωμα της Τουρκίας, είτε να ζήσουν από κοινού με τους ελληνοκυπρίους σε μία ελεύθερη και ευρωπαϊκή Κύπρο.

Ο κύριος Κασουλίδης επισήμανε πως από το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχει ενισχυθεί ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως έχει πλέον την ευχέρεια είτε να προχωρήσει στη λύση του Κυπριακού, ή ακριβώς το αντίθετο.

Σε σχέση με την θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της ασφάλειας, ο Υπουργός Εξωτερικών , είπε πως είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα διαμορφώσει την τελική της μορφή.

Επισήμανε πως οι συνθήκες εγγυήσεων έχουν καταστρατηγηθεί, σημειώνοντας ότι οι απόψεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, καλύπτουν την έγνοια της ασφάλειας και για τις δύο κοινότητες.

Πρέπει, είπε, να αναζητηθεί ένα σύστημα εντός της διεθνούς έννομης τάξης, το οποίο δεν θα δίδει τη δυνατότητα άσκησης δικαιώματος μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο.
 Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο, riknews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin