Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Γιλντιρίμ: Τελευταία ευκαιρία για συμφωνία στους ελληνοκύπριους

Ως "μη βιώσιμη" χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κύπρο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο ομόλογό του, Χουσείν Οζγκιουργκουν, στην Άγκυρα, δήλωσε πως η κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι κάτι που μπορεί να διαιωνιστεί.

"Για χρόνια οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονταν σε απομόνωση ενώ οι Έλληνες της Κύπρου απολάμβαναν τα προνόμια της Ε.Ε. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα." είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει των αγώνα των Τουρκοκυπρίων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως ανεξάρτητα από το αν θα βρεθεί λύση στο Κυπριακό, η Τουρκία θα παρέχει όλες τις εγγυήσεις ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή. "Θέλουμε ειρήνη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ο Γιλντιρίμ επισήμανε πως η Τουρκία από την πλευρά της υπήρξε πάντα συνεργάσιμη και κάλεσε την ελληνική πλευρά να "αρπάξει αυτή την τελευταία ευκαιρία".

Τέλος, ο Χουσείν Οζγκιουργκουν, υπενθύμισε πως η 15η Ιουλίου είναι μια μαύρη μέρα και για τους Τουρκοκυπρίους και σχολίασε πως το "ελληνικό φασιστικό πραξικόπημα εκείνου του Ιουλίου ανατράπηκε από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin