Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη - Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας παντού

Ο τρόμος επέστρεψε... Οχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που για μία ακόμα φορά νιώθει ευάλωτη απέναντι στην τρομοκρατική απειλή.

Υπό το πρίσμα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, της τρίτης μέσα σε 18 μήνες, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ανακοινώνουν ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία. Ειδικότερα, θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στα αεροδρόμια, τους οδικούς άξονες και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γαλλία, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.

ΙΤΑΛΙΑ

Η Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία σημεία οδικής διέλευσης στα σύνορά της με τη Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στη Βεντιμίλια, ανακοίνωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

“Ο μηχανισμός ασφαλείας μας είναι επί το έργον”, έγραψε ο Αλφάνο στο Twitter.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

H βρετανική αστυνομία θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε ισχύ κατά τις μαζικές συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα, μετά την επίθεση που συγκλόνισε τη Νίκαια της Γαλλίας, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος Τύπου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Η αστυνομία αξιολογεί την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας και επανεξετάζει τα μέτρα αναφορικά με τις μαζικές δημόσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στην χώρα τις επόμενες επτά ημέρες» δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους.

Η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων συγκλήθηκε σήμερα για να συζητήσει τους τρόπους που θα ενεργήσει μετά την επίθεση στη Νίκαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin