Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Σε βάλτο η οικονομική ζωή της χώρας

Σε στάσιμα νερά δείχνει να βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση. Την ώρα που η οικονομία της χώρας επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαγγέλει νέες… παροχές.

Αυτή τη φορά αφορούν όσους έχασαν το ΕΚΑΣ.

Ωστόσο, τα αντίμετρα αυτά δεν μπορούν να καλύψουν το πλήγμα που δέχθηκαν οι πολίτες των οποίων περικόπηκε εντελώς το επίδομα.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική σκηνή αναμένει με αγωνία την Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) τα αποτελέσματα των stress tests 51 τραπεζών της Ε.Ε..

Από τις 51 τράπεζες, οι 37 εποπτεύονται άμεσα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και αντιστοιχούν στο 70% του ενεργητικού των τραπεζών της Ευρωζώνης.

Πάντως, οι ελληνικές τράπεζες δεν συμμετέχουν στην άσκηση αντοχής, καθώς είχαν εξετασθεί το 2015, στο πλαίσιο της συνολικής αξιολόγησης της ΕΚΤ..

H άσκηση διεξάγεται από την EBA, η οποία έχει αναπτύξει τη μεθοδολογία της. Στόχος είναι να αναλυθεί η εξέλιξη της κεφαλαιακής θέσης μίας τράπεζας, με τα στοιχεία στο τέλος του 2015, σε μία περίοδο τριών ετών έως το 2018, με ένα βασικό και ένα δυσμενές σενάριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει το βασικό σενάριο, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ESRB) παρέχει το κοινό δυσμενές σενάριο. Η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ είναι υπεύθυνη στην Ευρωζώνη για την επικύρωση των στοιχείων των τραπεζών και των αποτελεσμάτων της άσκησης αντοχής.

Η ΕΚΤ σημειώνει ότι δεν θα υπάρξουν τράπεζες που θα «περάσουν» ή θα «κοπούν» στην άσκηση, καθώς το ύψος των αναγκαίων κεφαλαίων των τραπεζών (πυλώνας 2) δεν θα υπολογισθεί μηχανικά από τα αποτελέσματα της άσκησης αντοχής. Τα αποτελέσματα αυτά θα αποτελέσουν έναν, αλλά όχι τον μοναδικό παράγοντα που θα ληφθεί υπόψη. Το ύψος των αναγκαίων κεφαλαίων θα καθορισθεί αργότερα στο έτος με αποφάσεις στο πλαίσιο της εποπτικής διαδικασίας ελέγχου και αξιολόγησης (SREP).
 elzoni.gr
28/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin