Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Το Βέλγιο θα «προσαρμόσει» τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στη Νίκαια

Οι βελγικές αρχές θα "προσαρμόσουν" τα μέτρα ασφαλείας τους λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που έγινε η επίθεση στη Νίκαια, κυρίως στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 21ης Ιουλίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Η βελγική αρχή, που είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση της τρομοκρατικής απειλής και συγκλήθηκε στη διάρκεια της νύχτας, αποφάσισε να διατηρήσει το επίπεδο 3 ("πιθανή και αληθοφανής" απειλή) της τετράβαθμης κλίμακας, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Χθες βράδυ, τουλάχιστον 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε επίδειξη πυροτεχνημάτων στη Νίκαια, πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου.

"Δεν έχουμε συγκεκριμένες και ακριβείς ενδείξεις για στοχευμένες απειλές" στο Βέλγιο, είπε ο Μισέλ. Όμως "αυτή η επίθεση στη Νίκαια απαιτεί μια προσαρμογή των μέτρων ασφαλείας" από τις δυνάμεις της τάξης, ώστε "να λάβουν υπόψη νέες μορφές δράσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin