Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Το 90% των Τούρκων υπέρ της θανατικής ποινής

Περίπου το 90% των Τούρκων πολιτών ζητάει να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών σε όσους ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, υποχρεώνοντας έτσι την τουρκική ηγεσία να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην χώρα, δήλωσε ο Γιασίν Ακτάι, αντιπρόεδρος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Πρακτικά το 90% του πληθυσμού της χώρας ζητά (να επιβληθεί) η βαρύτερη ποινή για τους πραξικοπηματίες και αυτή πρέπει να είναι η θανατική ποινή. Το ζητούν αυτό σε όλες τις διαδηλώσεις. Η πίεση της κοινής γνώμης μας αναγκάζει να κάνουμε μια επιλογή», τόνισε ο Ακτάι.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Τουρκία είναι απογοητευμένη από την έλλειψη στήριξης της Δύσης έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και πιστεύει πως η Δύση άφησε την χώρα μόνη της στην μάχη ενάντια στους εχθρούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin