Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου οι 8 Τούρκοι που προσγειώθηκαν Αλεξανδρούπολη

Κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να προδώσει τις κινήσεις τους κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος   ξεφορτώθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν  στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Πέταξαν όχι μόνο το  μαύρο κουτί του ελικοπτέρου αλλά  και τα όπλα τους όπως αποκαλύπτουν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας.  Συγκεκριμένα ξεφορτώθηκαν τα στρατιωτικά δεδομένα των πτήσεων, με τις συντεταγμένες, τις συνομιλίες τους, τους χάρτες και τις τελευταίες διαδρομές τους κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, μαζί με τον οπλισμό τους, αμέσως μόλις το ελικόπτερο σηκώθηκε από το Τουρκικό έδαφος.

Τα εν λόγω δεδομένα αναζήτησε και το τουρκικό πλήρωμα που ήρθε από την γειτονική χώρα, για να παραλάβει το ελικόπτερο, την ίδια μέρα. Μάταια όμως. Αρχικά ρώτησαν τους Έλληνες αξιωματικούς αν είχαν μπει στο ελικόπτερο και όταν έλαβαν αρνητική απάντηση κατάλαβαν ότι το είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι οι πιλότοι.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι είχαν εντολές από τους στασιαστές προϊσταμένους τους, σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου να εξαφανίσουν το ηλεκτρονικό σύστημα του ελικοπτέρου, που είχε κρίσιμες πληροφορίες για τις εναέριες κινήσεις του κατά τη διάρκεια της απόπειρας του πραξικοπήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin