Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ως 2 δισ. δολάρια θα χρειαστούν για ανθρωπιστική βοήθεια στη Μοσούλη

Η αναμενόμενη επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης, προπυργίου της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αναμένεται να προκαλέσει μαζικές απώλειες μεταξύ των αμάχων και να αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αναφέρεται σε ένα έγγραφο το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση να συγκεντρωθούν κεφάλαια ώστε να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Κατά τους υπολογισμούς του Οργανισμού, θα χρειαστούν 284 εκατομμύρια δολάρια μόνο για να προετοιμαστεί η απαραίτητη βοήθεια και έως και 1,8 δισεκ. δολάρια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιχείρησης.

"Οι συνέπειες της στρατιωτικής εκστρατείας της Μοσούλης για τους αμάχους θα είναι σαρωτικές", συνόψισε ο ΟΗΕ στο σχέδιό του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Ιράκ.

"Είναι πιθανό (να υπάρξουν) μαζικές απώλειες στις τάξεις των αμάχων και οικογένειες να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος εκτιθέμενες σε μεγάλο κίνδυνο", κατά την εκτίμησή του.

Αναμενόταν να υπάρξει μεγάλης κλίμακας εκτοπισμός αμάχων όταν η πόλη της Μοσούλης άρχισε να δέχεται επιθέσεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Υπολογίζεται ότι στην πόλη ζουν 1,2 ως 1,5 εκατ. άνθρωποι...
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin