Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Klaus Regling : Επανεκκίνηση της ανάκαμψης που άρχισε το 2014 και διακόπηκε

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής και να το εφαρμόσει επιτυχώς για να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές και να λάβει νέα ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, υπεραμυνόμενος της προσέγγισης της ευρωζώνης για σταδιακή ελάφρυνση του χρέους, με την οποία διαφωνεί το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Reuters, σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι από το φθινόπωρο η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και τόνισε τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.


  • «Η Ελλάδα είναι και πάλι σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης», είπε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της ανάκαμψης που άρχισε το 2014 και διακόπηκε από τις πολιτικές εξελίξεις στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η εκταμίευση χθες των 7,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) προς την Ελλάδα αποτελεί μία σημαντική στιγμή τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε ότι «είναι μία αναγνώριση για την πρόοδο που κάνει η Ελλάδα στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της. Δείχνει, επίσης, ότι η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα μόνη. Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. H Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει, αν χρειαστεί, την οικονομική συμπαράστασή της προς την Ελλάδα».

Τα υπόλοιπα 2,8 δισ. ευρώ, είπε, θα δοθούν, όταν η Ελλάδα ικανοποιήσει περαιτέρω προαπαιτούμενα και εξοφληθούν κάποιες από τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (του Δημοσίου προς ιδιώτες)...
 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin