Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Donald Tusk: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟ BREXIT

Την ανησυχία του ότι ένα ενδεχόμενο Brexit θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του τέλους για την Ένωση των 28 κρατών-μελών και για τον δυτικό πολιτικό πολιτισμό γενικότερα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, o Τουσκ είπε πως μια ψήφος υπέρ του λεγόμενου Brexit θα δώσει μεγάλη ώθηση στις ακραίες αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις οι οποίες, είπε, θα «ανοίξουν σαμπάνιες».

«Γιατί είναι τόσο επικίνδυνο; Επειδή κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις», είπε ο Τουσκ. «Ως ιστορικός, φοβάμαι πως το Brexit μπορεί να είναι η αρχή της καταστροφής όχι μόνο της ΕΕ, αλλά και του δυτικού πολιτικού πολιτισμού στο σύνολό του».

Όλοι στην ΕΕ θα χάσουν από οικονομική άποψη, αν η Βρετανία φύγει, σημείωσε.

«Κάθε οικογένεια γνωρίζει πως το διαζύγιο είναι τραυματικό για όλους. Όλοι στην ΕΕ, αλλά ιδιαίτερα οι ίδιοι οι Βρετανοί, θα χάσουν από οικονομική άποψη» είπε ο Τουσκ.

Αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα επιβιώσει στην περίπτωση ενός Brexit, ο Τουσκ είπε ότι το τίμημα θα είναι υψηλό.

Την ίδια ώρα, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις για το βρετανικό δημοψήφισμα να συνεχίζουν να δείχνουν θολή εικόνα, οι υπηρεσίες στοιχηματισμού -που χρησιμοποιούνται ως «ανεμοδείκτης»- ρίχνουν στο 64% την πιθανότητα παραμονής στην ΕΕ.

Το Betfair υπηρεσία αναφοράς για τις εταιρείες στοιχηματισμού, χαμήλωσε στο 64% τις πιθανότητες παραμονής, από 78% που ήταν την περασμένη Πέμπτη.
 elzoni.gr
14/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin