Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Το Τόκιο ανησυχεί για τις συνέπειες του Brexit

Σε επιφυλακή για πιθανές οικονομικές αναταραχές μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit παρέμεινε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.


Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ιαπωνίας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση πριν από το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς στο Τόκιο, συζητώντας μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του βρετανικού δημοψηφίσματος.

"Στις χρηματοοικονομικές αγορές διατηρούνται η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι… Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί ο όποιος αρνητικός αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία της Ιαπωνίας", δήλωσε στη σύσκεψη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης την Τράπεζα της Ιαπωνίας να διασφαλίσει επαρκή ρευστότητα στις αγορές και να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα.

Με την εμπιστοσύνη της αγοράς να ανακάμπτει μετά την δέσμευση της κυβέρνησης και τους επενδυτές να αγοράζουν μετοχές των οποίων η τιμή έχει υποχωρήσει πολύ, οι μετοχές του Τόκιο ανέκαμψαν σημαντικά σήμερα, αν και διαμορφώθηκαν σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα συγκριτικά με αυτά προ του δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin