Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

"Στροφή" υπέρ του Brexit για τους Βρετανούς, καθώς το δημοψήφισμα πλησιάζει

Μεγάλη μερίδα των Βρετανών τάσσονται υπέρ της αποχώρηση από την Ε.Ε., στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με δύο έρευνες που δημοσίευσε η εταιρεία δημοσκοπήσεων ICM, εξέλιξη που προκάλεσε έκπληξη στους επενδυτές, οδηγώντας τη στερλίνα σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, η εκστρατεία υπέρ του Brexit σημειώνει προβάδισμα 3 μονάδων, έναντι της εκστρατείας κατά του Brexit, κάτι που αποτυπώνεται και στις δυο δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian - εκ των οποίων η μία διεξήχθη online και η άλλη τηλεφωνικά.

Ηγέτες του κόσμου και διεθνείς οργανώσεις έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, προειδοποιώντας τους Βρετανούς ψηφοφόρους σχετικά με τους κινδύνους ενδεχόμενης απόφασης υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.. Ενδεικτικά, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει σημειώσει πως ένα Brexit θα μπορούσε να ανατρέψει την οικονομία και να την οδηγήσει σε ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin