Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βρετανία: Σε κρίση οι Εργατικοί

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στο κόμμα των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν η απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έξι σκιώδεις «υπουργοί» του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, αξιωματικής αντιπολίτευσης παραιτήθηκαν, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι.

Χέιντι Αλεξάντερ, Ίαν Μάρεϊ, Γκλόρια Ντε Πιέρο, Λίλιαν Γκρίνγουντ, Λούσι Πάουελ και Κέρι ΜακΚάρθι ήδη εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Οι παραιτήσεις ακολούθησαν την απομάκρυνση από πλευράς του κ. Κόρμπιν του σκιώδους υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Μπεν.

Ο κ. Κόρμπιν αντιμετωπίζει άρση της εμπιστοσύνης στελεχών και βουλευτών των Εργατικών, οι οποίοι θεωρούν ότι τάχθηκε χλιαρά και όχι με πάθος υπέρ της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε., ωστόσο ο σκιώδης υπουργός Τζον ΜακΝτόνελ τόνισε ότι ο ηγέτης των Εργατικών «δεν έχει να πάει πουθενά και θα παραμείνει στη θέση του».

Οι Άντι Μπέρναμ, Ντάιαν Άμποτ και Έμιλι Θόρνμπερι υποστήριξαν επίσης τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος.

Ο σκιώδης υπουργός Άμυνας Βέρνον Κόακερ δήλωσε προβληματισμένος και τόνισε ότι θα εξετάσει τη στάση του.

Το Εργατικό Κόμμα σε γενικές γραμμές τάχθηκε με την καμπάνια του Bremain, αλλά τελικώς η καμπάνια του Brexit επικράτησε με 52%.

Την ίδια ώρα, στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελάριου δήλωσε ότι οι πολιτικοί στο Λονδίνο θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα «να ξανασκεφτούν» τις συνέπειες της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτικοί στο Λονδίνο πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξανασκεφτούν το Brexit φέρεται να είπε ο Πέτερ Αλτμάιερ, προσωπάρχης της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την εφημερίδα RND.

Εάν η Βρετανία φύγει πραγματικά από την ΕΕ αυτό θα ήταν μία δύσκολη στιγμή, «με πολλές συνέπειες» ανέφερε ο Αλτμάιερ, σύμφωνα με το RND.

Πρόσθεσε ότι φυσικά η Βρετανία θα μπορούσε να κάνει αίτηση για να ενταχθεί και πάλι στην ΕΕ, αλλά «αυτό θα χρειαζόταν πολύ καιρό».


  • Ο Αλτμάιερ επανήλθε στο θέμα με διευκρινιστικές δηλώσεις του στο Reuters, σημειώνοντας ότι η Βρετανοί πολιτικοί χρειάζονται χρόνο «να ξανασκεφτούν τις συνέπειες», αλλά σημείωσε ότι δεν εννοούσε πως θα πρέπει «να ξανασκεφτούν το ίδιο το Brexit».

«Θέλουμε να κάνουμε σαφές -και το έχουμε ήδη κάνει- ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το δημοψήφισμα για να γίνει διαπραγμάτευση για κάποια καλύτερη συμφωνία ή κάτι παρόμοιο» δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνo (Deutchlandfunk) ο Αλτμάιερ.
 elzoni.gr
27/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin