Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αυστρία: Η ακροδεξιά προσφεύγει κατά του αποτελέσματος για την προεδρία

Κατά του αποτελέσματος του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία αποφάσισε να προσφύγει το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ).

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το αυστριακό συνταγματικό δικαστήριο.

Επιστολικές ψήφοι έδωσαν τη νίκη στον υποψήφιο που υποστήριζε το οικολογικό κόμμα Πράσινοι, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, έναντι του υποψηφίου της Ακροδεξιάς Νόρμπερτ Χόφερ.

Η διαφορά των δύο υποψηφίων για το ύπατο αξίωμα του αυστριακού κράτους δεν ξεπέρασε τις 31.000 ψήφους, σε σύνολο άνω των 4 εκατομμυρίων ψηφισάντων.

Για να αποφασίσει το Δικστήριο αν θα εξετάσει προσβολή κατά εκλογικού αποτελέσματος, η ένσταση πρέπει να αφορά τέτοιας έκτασης τμήμα των ψήφων που να μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα -στην προκειμένη περίπτωση, η διαφορά Χόφερ και Μπέλεν βρισκόταν περίπου στις 31.000 ψήφους.

Νωρίτερα, το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA είχε κάνει λόγο για προσφυγή που έφτανε τις 150 σελίδες, στις οποίες το κόμμα της ακροδεξιάς ήγειρε «παλιές και νέες» ενστάσεις που είχε εκφράσει δημόσια για την εκλογική διαδικασία.
  elzoni.gr
9/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin