Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ευθύνες για το θέμα της φέτας ζητά η ΠΕΚ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) με αφορμή τη συμφωνία ΕΕ-Νοτίου Αφρικής που δίνει το δικαίωμα στη νοτιοαφρικάνικη χώρα να παρασκευάζει τυρί με την ονομασία «φέτα Ν. Αφρικής».

Η Ένωση ζητά την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ενώ καταλογίζει ευθύνες και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, γιατί δεν άσκησε βέτο.

«Η φέτα είναι ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ταυτότητα και η συνείδησή μας. Δεν πουλιέται. Δεν παραχωρείται. Ή ασκείς βέτο ή παίρνεις την άγουσα. Και εάν σε κρατήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, θα είσαι έκπτωτος και αναξιόπιστος στη συνείδησή μας» τονίζει η ΠΕΚ.

«Οι κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό τόσο για το ζήτημα αυτό όσο και άλλα ζητήματα του κλάδου τους, ενώ καταγγέλλουν πως έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και εβδομάδες «αλλά αποφεύγει το διάλογο», αναφέρει η Ένωση.

Μεταξύ άλλων, η ΠΕΚ καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τον κόσμο της κτηνοτροφίας, αλλά και όλους τους Έλληνες προκειμένου «να αντιδράσουν δυναμικά στο θέμα της φέτας. Γιατί η φέτα είναι η ψυχή μας».

Με την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και της Νοτίου Αφρικής, «επιτρέπεται στα υφιστάμενα τυριά της αγοράς της Ν. Αφρικής, τα οποία είναι παρασκευασμένα με τα ίδια υλικά όπως η ελληνική φέτα (70% πρόβειο γάλα, 30% κατσικίσιο), να ονομάζονται Φέτα Ν. Αφρικής».
 elzoni.gr
8/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin