Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Σκηνικό εμπλοκής στον ΟΛΠ παραμονές του ταξιδιού Τσίπρα στην Κίνα

Θέμα ανατροπής βασικών σημείων της συμφωνίας μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Cosco για την παραχώρηση του ΟΛΠ, εγείρεται μετά από τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής νομοσχέδιο για την παραχώρηση του οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Cosco έχει ήδη διαμηνύσει προς την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ ότι εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές στο κείμενο του νομοσχεδίου τότε εγείρεται θέμα για την υπό έγκριση σύμβαση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται μια σειρά από αλλαγές που μεταξύ άλλων φέρονται να αφορούν και τις εργασιακές σχέσεις στον ΟΛΠ.

Σε επιστολή μάλιστα που απέστειλε η Cosco προς τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η κινεζική εταιρεία τονίζει ότι το προς ψήφιση κείμενο "είναι ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο από το αντίστοιχο σχέδιο κυρωτικού νόμου που έχει προαρτηθεί ως παράρτημα 13 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης με το ΤΑΙΠΕΔ" … "αλλά και εντελώς αντίθετο αφενός με βασικούς όρους της συγκεκριμένης συμφωνίας, αφετέρου με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας μας για την εξαγορά της ΟΛΠ ΑΕ".

Η Cosco στην επιστολή της υπογραμμίζει ότι οι τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται στο προς κύρωση κείμενο συμφωνίας "αποτελούν μια προφανή απόπειρα του αρμοδίου Υπουργείου Ναυτιλίας (ενώ το ίδιο έχει ήδη εγκρίνει το σχετικό Παράρτημα 13) να υποκαταστήσει πλήρως την διοίκηση της ΟΛΠ, να καταστήσει (με οριζόντιες διατάξεις του κατατεθέντος νομοσχεδίου) ανενεργές σχεδόν το σύνολο των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης και να τροποποιήσει δια νόμου την συναφθείσα συμφωνία για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ".

Συγκεκριμένα η Cosco διαμαρτύρεται για 7 αλλαγές που αφορούν μεταξύ άλλων σε θέματα εμπορικής δραστηριότητας, τιμολόγησης υπηρεσιών, υποχρέωσης τήρησης των διαδικασιών για τις δημόσιες συμβάσεις, θέματα που αφορούν σε αδειοδοτήσεις αλλά και σε αρμοδιότητες του διαιτητικού δικαστηρίου...
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin