Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Προσγείωση τουρκικών αεροσκαφών σε κατεχόμενο Κρηνί ή Μόρφου πρότεινε ο Ακιντζί

Την προσγείωση των τουρκικών πτητικών μέσων, που θα συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, στο κατεχόμενο Κρήνι ή τη Μόρφου προέβλεπε η πρόταση που μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με παράλληλη λήψη νερού από τον κόλπο της Μόρφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας, σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί του είπε ότι δεν είχε νόημα η επιμονή για προσγείωση των δύο τουρκικών ελικοπτέρων και του αεροσκάφους στη Λάρνακα, ενώ δεν ήταν απαραίτητη η προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου.

Όπως αναφέρεται, μετά τις επαφές που είχαν συνεργάτες του με την ομάδα του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί επικοινώνησε την Κυριακή απευθείας μαζί του για να εκφράσει την ετοιμότητά του να στείλει πυροσβέστες για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ ανέφερε ότι μπορεί να ζητήσει και τη συνδρομή εναέριων μέσων την Τουρκίας.

Ο Τ/κ ηγέτης λέει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ευχαρίστησε και του είπε ότι έχει σταλεί βοήθεια από το Ισραήλ ενώ αναμένεται και η συνδρομή της Ελλάδας, και ότι, εφόσον χρειαστεί, θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση...
 ΚΥΠΕ
22/6/16
--
 «Ναι» υπό όρους στην τουρκική πρόταση για βοήθεια με πτητικά μέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin