Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η Άγκυρα μελετά το σενάριο αδιεξόδου στο Κυπριακό

Τη μελέτη του σεναρίου μη λύσης του κυπριακού φαίνεται να μελετά η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και κυβερνητικό εκπρόσωπο Νουμάν Κουρτουλμούς.

Η σχετική δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης έχει ως εξής:

 «(Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου) ο κ. (Τουγρούλ) Τουρκές (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος υπουργός για θέματα της Κύπρου) πραγματοποίησε μια αναλυτική παρουσίαση. Εξετάστηκαν οι βοήθειες που παρέχονται (στην τ/κ πλευρά) εδώ και χρόνια. Θέλω να επισημάνω ότι η βοήθεια έχει αυξηθεί και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να παρέχουμε όλες τις δυνατότητες στην Κύπρο.

Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος αυτού του έτους στην Κύπρο θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες, η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια με μια νέα προοπτική. Συζητήσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Υπογραμμίστηκε (η σημασία της) ασφάλειας της ΤΔΒΚ και της κατανομής εδαφών».

Ας σημειωθεί ότι η δήλωση του κ. Κουρτουλμούς φέρει ενδιαφέρον καθώς ύστερα από πολύ καιρό, σε επίσημο επίπεδο, η Άγκυρα πραγματοποιεί αναφορά στο ενδεχόμενο της μη λύσης του Κυπριακού.
 kathimerini.com.cy
27/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin