Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μετ' εμποδίων προχωρά το αίτημα δημοψηφίσματος για την έξωση Μαδούρο

Σχεδόν 2 εκατομμύρια υπογραφές συγκέντρωσε η Αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, προκειμένου να προκαλέσει δημοψήφισμα για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία. Ωστόσο, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προσπαθεί να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τιμπισάι Λουσένα δήλωσε ότι 1.300.000 πολίτες που υπέγραψαν έχουν στη διάθεσή τους πέντε μέρες (20-24 Ιουνίου) για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους στα τοπικά εκλογικά γραφεία. Άλλες 600.000 υπογραφές ακυρώθηκαν.

Η κυβέρνηση Μαδούρο υποστηρίζει ότι στη διαδικασία συλλογής υπογραφών υπήρξαν παρατυπίες, όπως υπογραφές από μικρά παιδιά ή ακόμα και από νεκρούς.

Ο Ενρίκε Καπρίλες, ο πολιτικός που κόντεψε να κερδίσει τον Μαδούρο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές για λογαριασμό της Αντιπολίτευσης, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις αρμόδιες υπηρεσίες και να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin