Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πυρά Γιούνκερ κατά Κάμερον - Φόβοι για ντόμινο εξελίξεων

Φόβους ότι θα προκηρυχθούν δημοψηφίσματα και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα "Μπιλντ", ο κ. Γιούνκερ είπε πως δεν θεωρεί απίθανο να προκύψουν και άλλα δημοψηφίσματα, αφού κατά κανόνα -όπως ανέφερε- οι λαϊκιστές δεν αφήνουν καμιά ευκαιρία για να προβάλουν την αντιευρωπαϊκή πολιτική τους.

  • "Πρέπει να αποδειχθεί γρήγορα", τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, "ότι η Βρετανία θα τα πάει χειρότερα εκτός Ένωσης, ώστε να αποτραπούν ανάλογες κινήσεις".

Ανέφερε ότι στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, πρέπει να γίνει ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση για αντιμετώπιση της ανησυχίας των πολιτών.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επέκρινε έντονα τον Βρετανό πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να κερδίσει ένα δημοψήφισμα, όταν από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο καθυβρίζει την Ευρώπη και την Κυριακή προσπαθεί να πείσει ότι είναι Ευρωπαίος.
Κωνσταντίνος Τσιντάς
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
riknews.com.cy
25/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin