Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Χρηματοδότηση λύσης από φυσικό αέριο θέλει ο Ακιντζί

Οι φυσικές πηγές της Κύπρου ανήκουν σε όλους και θα πρέπει να διαμοιραστούν σε ολόκληρο το νησί και τις κοινότητες με δίκαιο τρόπο, υποστήριξε ο Μουσταφά Ακιντζί, επιστρέφοντας στα κατεχόμενα.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι είναι λογικό τα έσοδα από τις φυσικές πηγές να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της λύσης, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα έχει ανάψει το πράσινο φως και θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Και η Τουρκία, πρόσθεσε, δεν θα αρνηθεί τη βοήθεια, φτάνει οι δύο κοινότητες να συμφωνήσουν στην ίδρυση μιας δομής κοινής ομοσπονδίας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτήρισε εποικοδομητική και αποτελεσματική τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι η συζήτηση για τις αρμοδιότητες της ομοσπονδίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ δόθηκαν οδηγίες στους διαπραγματευτές να εργαστούν στις επόμενες ημέρες, ώστε να υπάρξει κατάληξη και σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον Μουσταφά Ακιντζί στη συνάντηση της Τρίτης θα συζητηθεί το θέμα των αρμοδιοτήτων των ιδρυτικών πολιτειών και θέματα συνεργασίας.
[ riknews.com.cy]
17/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin