Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αυξήσεις σε όλα και η υποδόση ακόμη έρχεται...

Με τις αυξήσεις του ΦΠΑ να πέφτουν... βροχή στην ελληνική οικονομία σε βασικά προϊόντα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση προχωράει σε όλα τα ζητήματα των νέων επιβαρύνσεων στην κοινωνία.

Αν και από όλες τις πλευρές, εκφράζονται θετικές απόψεις για γρήγορη εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ, μετά την επιτυχή διευθέτηση και των τελευταίων «ουρών» της πρώτης αξιολόγησης, τα μέτρα συνεχίζουν να έρχονται.

Στο στόχαστρο από χθες είναι τα νησιά, καθώς καταργείται η έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ σε Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Σε όλα αυτά τα νησιά, ο κανονικός συντελεστής θα εκτοξευθεί από το 16% που είναι σήμερα στο 24%, δηλαδή 8 μονάδες επάνω.

Παράλληλα, χωρίς λύση παραμένουν τα «κόκκινα δάνεια».

Ωστόσο, έως την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ, πρέπει να μεσολαβήσει τόσο η θετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όσο και η ψηφοφορία στα Κοινοβούλια πέντε κρατών - μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.

Είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η επόμενη δόση στην Ελλάδα θα εκταμιευτεί άμεσα, ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Υπόκειται στην Ελλάδα να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις και να εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκλειδώσει τη δεύτερη δόση, πρόσθεσε, μιλώντας στο CNBC.

Υπάρχει πρόοδος, υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά το πρόγραμμα είναι σε τροχιά, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Τώρα, σημειώνουμε πρόοδο σε αυτά - βέβαια πράγματι υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά θα ήθελα να πω ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο και νομίζω ότι είναι ακόμα πολύ ρεαλιστικό το ενδεχόμενο της εκταμίευσης άμεσα» τόνισε.
   elzoni.gr
2/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin