Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Jeroen Dijsselbloem: Αναμένει συμφωνία-πακέτο ώς το επόμενο Eurogroup. Eλάχιστες οι κόκκινες γραμμές

Την οριστικοποίηση των μέτρων σε μεταρρυθμίσεις, φορολογικό και αποκρατικοποιήσεις ώς το Eurogroup της 24ης Μαΐου αναμένει από την Αθήνα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως είναι ελάχιστες οι κόκκινες γραμμές στις συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Είπε συγκεκριμένα ότι αναμένει από την Ελλάδα την οριστικοποίηση των μέτρων, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το πιθανότατα τριών σταδίων πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι συζητήσεις στο τελευταίο Eurogroup πήγαν «αναζωογονητικά ομάλα», ενώ είχαν προηγηθεί κάποιες δυσοίωνες δηλώσεις από τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

«Θα ήθελα στο επόμενο Eurogroup να έχω μια πλήρη και επίσημη συμφωνία σε όλα» δήλωσε και έγινε πιο συγκεκριμένος για το τι περιμένει από την ελληνική πλευρά ώς τις 24 Μαΐου: μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό, φορολογικό, ιδιωτικοποιήσεις και τις λεπτομέρειες για τον «κόφτη».

Ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεση βοήθεια για να πάρει μπροστά η οικονομία, αλλά και έναν οδικό χάρτη για περαιτέρω πιθανή βοήθεια, όταν λήξει το τρέχον πακέτο σε δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin