Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ερντογάν: Η Άγκυρα πολεμά το ISIS όσο καμιά άλλη χώρα

Τη ζωή 3.000 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ έχει στοιχίσει η στρατιωτική δράση της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι καμία άλλη χώρα δεν πολεμά το Ι.Κ. τόσο δυναμικά όσο η Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους της ενάντια στο Ι.Κ., ειδικά στα σύνορα με τη Συρία, όπου η μεθοριακή τουρκική πόλη Κιλίς δέχεται πυρά όλμων από τους τζιχαντιστές εδώ και εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σιιτικής συνοικίας στη βόρεια Βαγδάτη.

Την ευθύνη για την επίθεση -εκ των πλέον αιματηρών το τελευταίο διάστημα στην ιρακινή πρωτεύουσα- ανέλαβαν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση σημειώθηκε στην αγορά σε ώρα αιχμής νωρίς μεσημέρι της Τετάρτης. Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκαν παρακείμενα κτίρια και οχήματα.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 87, εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.
 [elzoni.gr]
12/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin